HomeHistorie Foto's Links Nieuws Contact To do
Bulli Bus

 

 

september / oktober 2005

Vanuit IN/IT krijgt mijn bedrijf BAHLEO BV de opdracht om een nieuwe cursus te ontwikkelen op het gebied van Websphere Application Server. Voor deze cursus wordt gebruik gemaakt van computer apparatuur die door BAHLEO wordt geleverd. Hiervoor is het dan wel nodig dat er een transportmiddel aanwezig is. Het andere bedrijfsvoertuig is ook wel luchtgekoeld, maar heeft slechts 2 wielen...

De Volkswagen T2 heeft altijd al aantrekkingskracht gehad en nu bestaat er een goede reden om op zoek te gaan! We hebben behoefte aan een bus die goed gebruikt kan worden om computerapparatuur te vervoeren.

Na diverse zoektochten op internet, komen we terecht op de website van The Cool VW. Albert heeft o.a. een nieuwe VW T2 te koop (geïmporteerd uit Brazilië) die ons best aanspreekt. We maken een afspraak om een keer te kijken naar zijn aanbod.

29 oktober 2005

's Ochtends al vroeg vertrokken om de lange rit van Apeldoorn naar Kloosterzande te maken. Iets voor de afgesproken tijd staan we voor de deur. Albert is er nog niet en lijkt ook niet te komen, na een tijdje wachten. Een telefoontje leert ons dat Albert ons op een ander adres had verwacht, een paar honderd meter verderop.

BulliAlbert wil ons eerst graag een aantal 'klassieke' bussen laten zien en begint met Bulli. We zijn al direct onder de indruk, maar willen toch ook graag de rest van het aanbod zien. Zo heeft hij nog een aantal campers staan, probeert hij Marlies de charme van een T3 in te laten zien (niet gelukt...) en wijst hij ons ook nog op een bijzondere Clipper Deluxe.

In eerste instantie kwamen we echter voor de 'nieuwe' bus, dus die willen we ook graag zien. Deze bus staat weer op de eerste locatie, dus we keren terug naar het 'startpunt'. Na het zien van de klassieke bussen heeft de nieuwe bus duidelijk minder charme. Het verwachte onderhoud is dan wel minder, maar heeft toch niet echt dezelfde magie. Op deze plek staat ook de eerste kever van Albert. Ook deze hebben we even bewonderd.

We zijn zeer tevreden over ons bezoek en de manier waarop we door Albert werden ingeleid in de wereld van de Volkswagen T2.

Gezien de aanschafprijs van de nieuwe T2 en de extra kosten om hem te laten keuren, vinden we dat al geen echte optie meer. De eerste 'Marino-gelbe' paneelbus die Albert ons heeft laten zien blijft echter door ons hoofd spoken....

5 november 2005

Na een paar nachtjes slapen hebben we toch nog een aantal vragen voor Albert. Na een telefonisch overleg hakken we de knoop door en besluiten we de bus te kopen. The Cool VW zorgt dat de bus technisch klaar gemaakt wordt voor de RDW keuring. Dit gebeurt bij Paruzzi. Als dit is gedaan, zorgt Albert dat de bus thuis wordt afgeleverd. We moeten dan zelf nog zorgen voor een afspraak bij de RDW voor een invoerkeuring.

18 november 2005

Eindelijk is het dan zover! We hebben een afspraak bij de RDW gemaakt voor dinsdag 22 november. Met Albert hebben we afgesproken dat de bus vandaag zal worden afgeleverd. Rond 12 uur verschijnen 2 Volkswagen bussen: 1 T4 met daarachter een aanhanger met Bulli. Bij het afladen leer ik direct wat het betekent om T2 eigenaar te zijn. Een voorbijgangster maakt namelijk een opmerking dat ze het zo'n leuke bus vindt!

Wanneer Marlies thuiskomt van haar werk begint ze meteen te stralen. Er staat iets geels te schitteren op de oprit. We kunnen hem alleen nog niet gebruiken, eerst nog keuren en een kenteken ontvangen.

21 november 2005

Morgen moet Bulli naar Arnhem voor de keuring. Ik plak alvast de tijdelijke kentekens op de achterruit en op de zonneklep bij de voorruit. De benzinemeter staat ver in het rood, dus ik ga met een jerrycan wat litertjes benzine ophalen. Voor de zekerheid leg ik ook nog wat gereedschap in de bus. Je weet per slot van rekening maar nooit...

-> Klik hier voor de RDW keuring