HomeHistorie Foto's Links Nieuws Contact To do
Bulli Bus

 

Terug naar RDW keuring

 

23 november 2005

Ik bel naar de Bug Boys in Loenen om te vragen naar onderdelen: een nieuwe kabel voor de handrem en een beugel om de accu te monteren. Voor het monteren van de accu kunnen ze me niet aan een beugel helpen, maar de handremkabel kunnen ze wel bestellen. Omdat ik voor mijn cursus de volgende week toch in Loenen moet zijn, is dat geen probleem. Helaas kan ik Bulli dus nog niet gebruiken om mijn apparatuur te transporteren. Dat moet dan maar met de Skoda (de motor is niet echt een optie...).

25 november 2005

Nederland is in de ban van het winterse weer. Het is de bedoeling dat de handremkabel vandaag bij de Bug Brothers afgeleverd wordt, maar door het slechte weer gaat dat niet lukken. Dat wordt dus nog een weekje wachten.

6 december 2005

In de lunchpauze snel even op en neer naar Loenen om de kabel op te halen en nog even te kijken naar de 'normale' manier om een accu in een T2 te monteren. Helaas staat er in Loenen geen T2 waar de accu op de normale manier gemonteerd is. In de bus die er wel staat, is de accu ook niet op originele wijze vastgezet. Er wordt me aangeraden om de accu anders maar met tie-rips vast te zetten. Een ander alternatief is het boren van een gat in de bodemplaat en een nieuwe klem monteren.

7 december 2005

Vanmiddag heb ik vrij genomen om Bulli te verlossen van de laatste pijnpunten uit de RDW-keuring. Marlies moet weg, maar kan me nog wel even helpen om de zitplaats uit de laadruimte te verwijderen. Daarna ga ik zelf verder... Met de nieuwe garagekrik en assteunen ga ik aan de slag om de handremkabel te vervangen.

Ard na het klussenHet verwijderen van de kabel gaat van een leien dakje. Het zelfvertrouwen groeit met de minuut, de regen en de kou kunnen me niet deren. Het monteren van de nieuwe kabel is wat minder eenvoudig. De montage aan de voorkant wil nog wel lukken. Het vasthaken om de hefboom bij de remschoenen ook wel, maar het monteren van de beschermkabel in de achterplaat bij het wiel wil niet goed lukken. Met een hamer en een waterpomptang krijg ik hem toch vast.

Volgens de Haynes manual is het stellen van de remmen ook niet echt een probleem. Ik volg de procedure stap-voor-stap waarbij ik beide wielen één-voor-één opnieuw afstel. Heel veel vertrouwen heb ik hier echter niet in....

Rest uiteindelijk nog het fixeren van de accu. Ik besluit Bulli even te prikken en een extra gat in de bodemplaat van de accubak te boren. Er zit al een 'origineel' gat in deze bodemplaat en de accu past nu precies tussen deze 2 gaten. Ik koppel een aantal tie-rips aan elkaar en hiermee trek ik de accu tegen de bodemplaat. Omhoog en omlaag kan 'ie niet meer, maar wel nog naar links en rechts. Hiervoor neem ik een blokje hout en een tweetal wiggen (eigenlijk afstandhouders voor het leggen van een laminaatvloer), waarmee ik de accu zijdelings vast kan klemmen.

Aan de andere kant van de motor zit een loze ruimte (er hoeft per slot van rekening maar één accu in de bus), waar echter nogal wat water in staat. Omdat de boormachine nog op de grond ligt, besluit ik in die betreffende bodemplaat ook maar een gaatje te boren, zodat hier ook geen water meer blijft staan.

Na enkele uren klussen heb ik het wel een beetje gehad. In ieder geval is het voorlopig weer voor elkaar (denk ik...).

-> Klik hier voor de herkeuring