HomeHistorie Foto's Links Nieuws Contact To do
Bulli Bus

 

Terug naar Verhuizing

 

28 januari 2006

Weer een zaterdag zonder mogelijkheden tot uitslapen... We hebben ons enige tijd geleden ingeschreven bij de Vriendenclub T2. Een van de activiteiten van deze club bestaat uit het organiseren van zogenaamde 'sleuteldagen'. Dit houdt in dat er door een of meerdere kenners een technisch onderwerp met betrekking tot de Volkswagen T2 wordt besproken.

Ook deze zaterdag was gereserveerd voor zo'n sleuteldag, gehouden te Arkel, bij Classic VW Restoration. De dag begint om 10 uur en omdat we niet precies weten wat we kunnen verwachten proberen we op tijd aanwezig te zijn. Dat lukt redelijk goed. Nadat er nog wat meer mensen binnengedruppeld zijn, Sjef naar Bulli heeft gekeken en ons van een afwerkingsdopje heeft geleverd, iedereen de nodige koffie heeft genuttigd, begint Martijn met zijn technische verhaal. Het is de bedoeling om in eerste instantie de koppelingskabel en de gaskabel van een T2 te vervangen.

Met die koppelingskabel hadden we zelf al genoeg ervaring, maar het precisie-werkje om de gaskabel goed de motorruimte in geleid te krijgen was nieuw. Daar hebben we dus zeker veel aan gehad!

Na het klaren van dit klusje was het tijd voor de lunch. Deze hebben op dezelfde locatie genuttig: meer koffie, pittige rookworst en een krentenbol. Nadat alle geïnteresseerden weer teruggekeerd waren van de lunch (sommigen aten buiten de deur), werd het technische deel voortgezet met het bespreken van de aandachtspunten rond de brandstofleidingen.

Los van alle technische informatie, was het ook een hele leuke ervaring om zoveel andere T2 liefhebbers te ontmoeten. Waar je via internet alleen maar (forum)namen leert kennen, hadden we nu ook de mogelijkheid om een aantal van deze mensen in levende lijve te ontmoeten.

Na een lange dag zijn we vermoeid maar voldaan weer terug naar Apeldoorn gereden.

-> Klik hier voor meer sleutelen