HomeHistorie Foto's Links Nieuws Contact To do
Bulli Bus

 

Terug naar meer sleutelen

 

maart / april 2006

Het is een beetje een drukke periode geworden. Er staan nog diverse Bulli klussen op de lijst, maar thuis moet ook nog het een en ander gebeuren. We hebben in januari namelijk een nieuwe keuken besteld. Voordat deze geplaatst wordt, willen we ook graag de vloer van de keuken vernieuwen. Omdat deze vloer doorloopt naar de kamer, is het eigenlijk ook nodig dat de vloer van de kamer wordt vernieuwd... Van het een komt het ander...

Bulli heeft echter goed kunnen ondersteunen. In eerste instantie met het ophalen van de vloertegels. 44 pakken tegels van elk meer dan 25 kg. Dat betekent dus meer dan 1100 kg!!!! Ik denk dat het ons meer moeite heeft gekost om de boel in en uit te laden, dan het Bulli moeite heeft gekost om het transport uit te voeren. Natuurlijk ging het allemaal wat trager, maar zonder problemen is de lading thuis afgeleverd.

Er moest niet alleen thuis worden geklust, ook de familie Timmerman deed een beroep op onze kluskwaliteiten: sjouwen, vloerbedekking leggen en behangen. Dit allemaal in het paasweekeinde in Lelystad. Op de vrije goede vrijdagmiddag wil ik nog wat aanpassingen doen aan de afstelling van de motor. Vanwege het warmere weer wil ik de automatische choke wat verder terugdraaien en direct ook het tijdstip van de ontsteking controleren. Eerst maar de ontsteking. Dit kost eerst wat moeite, totdat ik erachter kom dat ik de apparatuur niet aangesloten heb op de bekabeling van cylinder 1, maar cylinder 3.... Na dit gecorrigeerd te hebben gaat het wat beter. Het blijft echter lastig om het juiste tijdstip goed in te stellen. Het resultaat voldoet in mijn ogen echter.

Krokante bekabelingNa de ontsteking nog even de choke aanpassen. Draadje loshalen, kapje met veer verstellen en weer vastzetten. Vervolgens naar de cabine en starten.... Hmm, hij wil niet... Nog maar eens starten. En nog maar eens. Opeens staat de cabine vol rook. Snel contact uit en naar achteren rennen om te kijken wat er aan de hand is. De oplettende lezer heeft het wellicht al in de gaten. Ik heb wel de elektrische draad van de choke verwijderd, maar niet teruggeplaatst. Tijdens het starten bleef deze draad op de dynamo liggen, waar hij kortsluiting heeft gemaakt. Door de grote stroom die door de kabel is gelopen, is de isolatie gesmolten! Ik was gelukkig net op tijd. Alleen de draad tussen de bobine, de brandstofafsluitklep van de carburateur is vernield. Deze kan echter relatief makkelijk vervangen worden.

 

Bijna waren de olievlekken op de oprit vervangen door roetvlekken....

Snel naar de automaterialenhandel om stekkertjes en vacuumslang te halen en even later is alles weer in orde!

Voordat we naar Lelystad gaan, gaan we echter nog even naar Emmeloord om de kussens van de camper (nee, geen VW maar een Mercedes MB100) op te halen. Deze waren aan vernieuwing toe en het resultaat mag er wezen!

De weken daarna worden besteed aan het verwijderen van de oude keuken en het plaatsen van de nieuwe keuken. Hierbij wordt Bulli ingezet om de hangkastjes naar een collega van Marlies te brengen. De rest van de keuken wordt met Bulli als afval naar de stort gebracht.

-> Klik hier voor de nieuwe stoelen...