HomeHistorie Foto's Links Nieuws Contact To do
Bulli Bus

 

Terug naar Maart / April

 

21 april 2006

Vandaag gaan we op bezoek bij Meneer Sam. Meneer Sam is gespecialiseerd in het opnieuw bekleden van autostoelen en heeft een voorliefde voor T2 bussen. Bulli is nu nog voorzien van een enkele bestuurdersstoel met daarnaast een 2-persoonsbankje. Bulli heeft echter ook een doorloop, wat uitnodigt tot het plaatsen van 2 losse stoelen.

Via Harry komen we in het bezit van 2 losse stoelen die we door Meneer Sam laten bekleden in kleuren die passen bij de marino-gelbe buitenkant en zwarte binnenkant van Bulli.

De afspraak is dat de stoelen in week 20 klaar zullen zijn.

12 mei 2006

 

 

 

Meneer Sam heeft gebeld dat de stoelen klaar zijn en vandaag ga ik ze ophalen. We vinden het resultaat allebei fantastisch!

Meneer Sam en de nieuwe stoelen

13 mei 2006

 

 

Samen met Harry de oude bestuurdersstoel vervangen door de nieuwe. Dat was een makkie, omdat de oude er eenvoudig uitgeschoven kon worden. Hierna kon de nieuwe even eenvoudig worden teruggeschoven.

Het bankje kostte wat meer moeite, omdat dit met bouten was vastgezet. Nadat dit was verwijderd, bleek ook dat de nieuwe stoel niet zomaar geplaatst kan worden. Deze is namelijk gemaakt voor bevestiging op rails, die niet aanwezig zijn aan de bijrijderskant. We besluiten om deze stoel nog niet te plaatsen, maar eerst te zoeken naar andere rails die we kunnen gebruiken om de stoel te monteren. Harry heeft een kennis die deze rails nog wel ergens heeft liggen.

Voor: Na:
Vóór
Ná

 

21 mei 2006

Vandaag is ook de bijrijdersstoel geplaatst. Harry heeft 2 losse rails gevonden, beiden reeds voorzien van bevestigingsgaten. Eén van de rails kan direct in Bulli bevestigd worden. Aan de linkerkant zijn namelijk ook al bevestigingsgaten aanwezig. Eerst even inspuiten met aluminiumverf (dat wordt later nog wel een keer marino-geel) en dan met 2 M6-bouten vastzetten. De bouten zijn enigszins verzonken, zodat de stoel er nog overheen geschoven kan worden.

Om de tweede rail te plaatsen moeten nieuwe gaten geboord worden. Het uitmeten van de gaten gaat relatief eenvoudig. De linkerrail zit namelijk al vast. We plaatsen de stoel in de linkerrail, waarbij de rechterrail ook direct op de juiste plek komt te zitten. Dan kan aan de achterkant een gat worden geboord voor de bevestiging. Wanneer hier de bout is vastgezet, dan wordt de stoel weer verwijderd en kan ook aan de voorkant een gat worden geboord (uiteraard nadat met meten is vastgesteld dat alles goed zit).

Stoelrails

Nadat de rail helemaal is vastgezet, schuiven we de stoel erin, en is er weer een klus afgerond. Overigens valt ons allebei op dat beide stoelen niet haaks in de auto staan, zelfs de bestuurderstoel niet... Aangezien die echter origineel is, gaan we ervan uit dat het zo hoort!

-> Klik hier voor meer belevenissen